Linkek a témában:
Szlovénia gasztronómiája
A szlovén konyha változatosságát annak is köszönheti, hogy a különböző környező népek hatása alatt sok dolgot vették át tőlük. - See more at: http://www.gasztroutazas.info/szlovenia-gasztronomiaja#sthash.aRoUn3fP.dpuf
Szlovénia - gombalevesrecepttel!
Amilyen színes képet mutat a kis ország az utazónak, annyira izgalmas a konyhaművészete. Szlovéniában ehetsz njokit, mediterrán fűszerezésű halakat vagy krumplis gombalevest, attól függően, épp merre jársz
Szlovén konyha
A szlovén konyhát a szomszédos országok ízei erősen befolyásolják. Ezt igazolja három nagyon jellegzetes ételük, a klobasa (kolbász), a zavitek (rétes) és a dunajski zrezek (bécsi szelet). Az olasz ízvilágot tükrözi a njoki (krumpligombóc), rizota (rizottó) és a zlikrofi (ravioli). Magyarországról származik a golaz (gulyás) és a paprikas (csirkepaprikás). A hagyományos ételeket a gostilnákban (kisvendéglőkben) készítik a legízletesebben. A helyi vörös és fehérborok finomak, de kedvelt még a zganje (brandy) és sör is.